Over mij

Schoonheid zit in iedereen. Bij de een zichtbaarder dan bij de ander. Maar iedereen heeft het. Vaak bedekt onder vele emotionele lagen die door de jaren heen zijn opgebouwd. Door de minder mooie kanten in jezelf te leren kennen, worden juist de mooie en lichte kanten versterkt. In emoties zoals kwetsbaarheid en kracht zit voor mij dan ook de werkelijke schoonheid.

Deze schoonheid geef ik op mijn manier weer in mijn schilderijen met portretten van krachtige mooie vrouwen.

Naast het creatieve proces van het schilderen heb ik samen met mijn man een eigen bedrijf; een website met recreatieve uitjes in heel Nederland. En ben ik trotse moeder van drie dochters.

Van kinds af aan ben ik al creatief. Ik ben schilderlessen gaan volgen om schildertechnieken eigen te maken, te leren over materiaal gebruik en alles wat er verder bij schilderen komt kijken. En daarin blijf ik me ontwikkelen.

Ik vind het leuk om te werken met gemengde technieken. Ik maak gebruik van verschillende materialen, zoals acrylverf, pastel krijt, houtskool en inkt. In mijn schilderijen werk ik met structuur in de achtergrond. Dit geeft een speciaal effect, waardoor het schilderij en het portret een extra gelaagdheid krijgt.

Het spelen met kleuren is een mooi proces. Donkere kleuren naast lichte kleuren heb je nodig om elkaar te versterken en geeft diepte. Ik breng laag over laag aan totdat dit voor mij in balans is.

Voor de portretten van vrouwen die ik schilder, gebruik ik foto’s als inspiratie. Het kan net een bepaalde blik of emotie zijn die mij raakt. Op het doek geef ik daarvan mijn versie van de schoonheid van de vrouw.

Wil je meer weten over de kunstwerken? Aarzel dan niet en neem contact met me op.

Ik ben lid van het NABK.